Home

KONTAKTNI PODATKI

SPLOŠNA BOLNIŠNICA
"DR. FRANCA DERGANCA" NOVA GORICA

Ulica padlih borcev 13A
5290 Šempeter pri Gorici

Telefon: +386 (0)5 330 1000
Faks:      +386 (0)5 330 1057
E-poštatajnistvo.direktorja@bolnisnica-go.si

Vabilo na predstavitev projekta EVA

aktualno
Vabilo na predstavitev projekta EVA
Vabilo na predstavitev projekta EVA
Datum: 
07/10/2017

Društvo za boj proti raku in drugim kroničnim boleznim ko-RAK.si vas v torek, 24. oktobra 2017 ob 17. uri vabi na predstavitev projekta EVA (Evalvacija, Vadba, Analiza), ki ga je kot nosilni partner uspešno prijavilo na razpis Ministrstva za zdravje. Predstavitev bo potekala v veliki sejni dvorani Mestne občine Nova Gorica.

Društvo za boj proti raku in drugim kroničnim boleznim ko-RAK.si že več let organizira in izvaja brezplačni program vadbe namenjen potrebam in zahtevam bolnic z rakom dojk. Vadba poteka pod strokovnim vodstvom diplomirane kineziologinje, je pa primerna tudi za druge skupine kroničnih bolnikov.

V okviru javnega razpisa Ministrstva za zdravje za sofinanciranje programov varovanja in krepitve zdravja je Društvo ko-RAK.si skupaj s partnerji (Europa Donna, Onkološki inštitut, Zdravstveni dom Nova Gorica, Splošna bolnišnica Nova Gorica in Fakulteta za šport Univerze Ljubljana) pridobilo finančna sredstva za nadaljevanje programa vadbe v obdobju 2017-2019. Program so poimenovali z akronimom EVA (Evalvacija, Vadba, Analiza).

Projekt EVA bo prvič predstavljen širši javnosti v torek, 24. oktobra 2017 ob 17. uri v veliki sejni dvorani Mestne občine Nova Gorica. 

Podrobnosti o projektu bodo pojasnili:

 prof. dr. Marko Vudrag, dr. med., predsednik Društva ko-RAK.si

• Maja Dakskobler, dipl. kineziolog, vodja programa in vaditeljica

 Mojca Humar, dr. med., spec. internistične onkologije, Splošna bolnišnica Šempeter