Home

KONTAKTNI PODATKI

SPLOŠNA BOLNIŠNICA
"DR. FRANCA DERGANCA" NOVA GORICA

Ulica padlih borcev 13A
5290 Šempeter pri Gorici

Telefon: +386 (0)5 330 1000
Faks:      +386 (0)5 330 1057
E-poštatajnistvo@bolnisnica-go.si

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

skrita_stran

Pri SPLOŠNA BOLNIŠNICA »DR. FRANCA DERGANCA« NOVA GORICA uporabljamo tehnologije, kot so piškotki  in lokalni pomnilnik, da bi svoja spletna mesta naredili lažja za uporabo in da naše vsebine prikrojimo še bolj po vaši meri. Namen tega vodnika je, da kar se da jasno razloži, kaj so piškotki, namen piškotkov, ki se uporabljajo na SPLOŠNA BOLNIŠNICA »DR. FRANCA DERGANCA« NOVA GORICA spletnih mestih, in navaja možnosti njihove uporabe ali izbrisa – če se tako odločite.

Kaj je piškotek?
Skoraj vsako spletno mesto uporablja tehnologijo piškotkov. Piškotek je majhna datoteka, ki shrani internetne nastavitve. Prenese se preko brskalnika med prvim obiskom na spletnem mestu. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, lahko brskalnik preveri, ali je soroden piškotek prisoten (torej tisti, ki vsebuje ime strani), in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. To omogoča spletnim mestom , da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino. 

Prednosti piškotkov
Ob uporabi iste naprave in brskalnika so piškoti nadvse uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim interesom in potrebam. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih mestih, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Spodaj najdete preglednico, v kateri so navedeni glavni piškotki, ki se uporabljajo na SPLOŠNA BOLNIŠNICA »DR. FRANCA DERGANCA« NOVA GORICA spletnih mestih, s pojasnilom, kje se pojavljajo in kaj delajo. 

Upravljanje in brisanje piškotkov
Če želite spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke, vključno z blokiranjem ali izbrisom piškotkov s SPLOŠNA BOLNIŠNICA »DR. FRANCA DERGANCA« NOVA GORICA spletnih mest (ali katerihkoli drugih spletnih mest), lahko to storite s spreminjanjem nastavitev brskalnika. 

Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da bodisi sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali vas vsakič opozori, da stran želi shraniti piškotek. Prav tako preprosto je izbrisati piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi. 

Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Če želite izvedeti, kako to storite z določenim brskalnikom, lahko uporabite funkcijo pomoči v brskalniku ali pa obiščete spodaj navedene povezave, ki korak za korakom pojasni, kako upravljati ali izbrisati piškotke v večini brskalnikov. 

Onemogočanje piškotkov
Za informacije o nastavitvah za piškotke spodaj izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 

Piškotki, ki se uporabljajo na SPLOŠNA BOLNIŠNICA »DR. FRANCA DERGANCA« NOVA GORICA spletnih mestih

Vir piškotka

Piškotek

Čas piškotka

Namen

Drupal 

DRUPAL_UID
dhtml_menu
has_js 

Ob zaprtju brskalnika

Ti piškotki omogočajo vse funkcije, ki jih ponuja naš sistem za upravljanje vsebin Drupal.

Drupal 

textresize 

Ob zaprtju brskalnika

Ti piškotki omogočajo, da si zapomnijo obiskovalčevo izbrano velikost besedila spletne strani Drupal.